06-57301675

inspiratie@otusalferdi.nl

De kunst van het kijken,
Vrouwelijk leiderschap


Elke vrouw is uniek. Zij heeft de leiding over haar eigen leven, of zich dat nu afspeelt in het bedrijfsleven of in een andere omgeving. In de Kunst van het Kijken betekent leiderschap als mens, als vrouw erkennen dat je in staat bent te ontwikkelen. Zo bevrijd je jezelf van de patronen die gelden in de omgeving waarin je functioneert en geef je jezelf de vrijheid om in alle omstandigheden je eigen weg te gaan. In elke fase van je leven heb je de mogelijkheid om bewust met jezelf en je omgeving opnieuw te verbinden.

Het proces van bewust leren kijken is Ken jeZelf . Het enige wat je ervan weerhoudt om jezelf te kennen, zijn de beelden die zich laag om laag, jaar naar jaar, om je heen hebben gevormd.

De kunst van het kijken leert je te verbinden met deze vergeten talenten. Om de opgebouwde lagen te verkennen van alle rollen die je vervult. Daarmee komen unieke persoonlijke eigenschappen weer uit het onbewuste naar boven. Er ligt een schatkamer om ontdekt te worden! (bron; de essentie van vrouwelijk leiderschap, Karin Jironet, 2010)

De interventies van de Kunst van het Kijken zijn :

  • Reflecterende en creatieve sessies
  • Ret methodiek en Symbolische Psychologie
  • Waar ligt jouw kernkwaliteit vanuit 't Zelf
  • Waar liggen de onbewuste op angst gebaseerde overtuigingen en onvervulde behoeften?
  • Wie ben je, wat is je dierbaar, wat blokkeert je
  • Waar zit je eigen stem
  • Gebruik van Mirrar persoonlijkheidstest bij intake


Ervaringen van studenten Hogeschool Rotterdam

Ik heb supervisie gehad bij Melanie Petiet in 2009/2010 op de Hogeschool Rotterdam. Naast een open persoonlijheid, creativiteit en het zetten in mijn eigen kracht, heeft zij mij geholpen bij het vinden naar mijn nieuwe identiteit, mijn nieuwe ik, waardoor ik sterk in mijn schoenen ben gaan staan.

Door supervisie heb ik geleerd om keuzes te maken, oude patronen kunnen doorbreken waardoor ik mijn studie goed heb kunnen afronden. Daarbij heb ik mij in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zelfstandige professional waarbij ik nog steeds gebruik maak van de supervisie methodieken.

Kelly van Dongeren